Pesë vjet pas zjarrit, restaurimi i katedrales Notre Dame në Paris në fazën e fundit
2024-04-16 11:13:52

Pesë vjet pasi një zjarr shkatërrues përfshiu Katedralen Notre Dame të Parisit, vizitorët janë gati për të parë një nga monumentet më simbolike dhe më të vjetra të qytetit, që pritet të hapet në fund të këtij viti. Rindërtimi dhe restaurimi i katedralesë ikonike është në fazat e fundit dhe ajo pritet të hapet për vizitorët pas Lojrave Olimpike, që këtë vit do të mbahen në Paris.

Zjarri në katedralen mesjetare katolike më 15 prill të viti 2019 tronditi botën. Për shumë besimtarë të të gjitha feve, ishte një tragjedi.