Shefi i OKB kërkon frenim, pas sulmeve hakmarrëse të Iranit ndaj Izraelit
2024-04-15 14:42:40

Xinhua

Xinhua

Sekretari i Përgjithshëm i OKB-së Antonio Guterres, bëri thirrje të dielën për frenim maksimal, pas sulmeve hakmarrëse të Iranit ndaj Izraelit, si reagim për sulmin e fundit vdekjeprurës ndaj konsulatës iraniane në Siri.

"Lindja e Mesme është në prag të kopalsit. Njerëzit e rajonit po përballen me rrezikun e vërtetë të një konflikti shkatërrues në shkallë të plotë. Tani është koha për të zbutur tensionin dhe për të ulur gjakrat. Tani është koha për sprapsje maksimale," tha ai një takim urgjent të Këshillit të Sigurimit.