Parlamenti ukrainas miraton Ligjin e ri për Mobilizim Ushtarak
2024-04-13 11:39:21

Ushtare ukrainas (Foto Rtsh)

Parlamenti ukrainas miratoi Ligjin për Mobilizimin Ushtarak që do të rrisë numrin e trupave, thanë dy ligjvënës, ndërsa vendi përballet me problemin e mbushjes së radhëve në mes të ofensivës ruse, shkruan “RTSH”.

Për mobilizimin ushtarak votuan 283 ligjvënës në Parlamentin prej 450 anëtarësh, thanë ligjvënësit Yaroslav Zheleznyak dhe Oleksiy Honcharenko.

Një nen për çmobilizim të atyre që aktualisht po shërbejnë në Forcat e Armatosura është hequr nga ligji dhe kjo lëvizje pritet të shkaktojë zemërim në mesin e trupave ukrainase dhe familjarëve të tyre.

Heqja e nenit për çmobilizim nga ligji u mbështet nga 227 ligjvënës.

Projektligji për mobilizim u miratua në lexim të parë më 7 shkurt. Më 2 prill, presidenti ukrainas, Volodymyr Zelensky, nënshkroi një ligj duke ulur moshën e mobilizimit nga 27 në 25 vjeç.

Ish-komandanti i përgjithshëm i Ushtrisë ukrainase, Valeriy Zaluzhniy, deklaroi në shkurt se vendit i duhen rreth 500.000 rekrutë të rinj për të forcuar radhët. (Irma)