Çlirohet gjallëria e konsumit të Festës së Pranverës
2024-02-13 14:27:19

Foto nga VCG

Gjatë Festës së Pranverës këtë vit më shumë se 3 000 aktivitete kulturore dhe turistike janë zhvilluar për dhjetëra mijë herë në Kinë. Duke u mbështetur në burimet me përparësi, po çlirohet vazhdimisht potenciali i konsumit. Në qytetin antik të Xian-it, shfaqjet me temën e Rrugës së Mëndafshit sollën një Vit të Ri Kinez të ndryshëm. Skulpturat e akullit të kafshëve të egra specifike për rrafshnaltën në Xining të provincës Qinghai kanë tërhequr turistë nga e gjithë bota.

Aktivitetet e pasura dhe të larmishme kulturore dhe turistike nxisin bumin e konsumit. Të dhënat e mëdha kanë zbuluar ndryshime të tilla, si për shembull kinezët po udhëtojnë gjithnjë e më larg dhe fluksi i atyre që bëjnë udhëtime mbi 1 000 kilometra është rritur nga 3.3 % vitin e kaluar në 3.7 %. Në ditën e parë të pushimeve, në krahasim me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar, rezervimet për udhëtime u dyfishuan dhe të gjitha llojet e rezervimeve për bileta më shumë se u trefishuan.