Kina përdor teknologjinë shkencore për të përmirësuar kultivimin biologjik dhe varietetet e farave”
2024-02-12 12:41:09

Foto nga VCG

Kina ka rritur industrinë e saj të kultivimit biologjik nëpërmjet metodave shkencore dhe teknologjike, duke kontribuar në furnizimin e qëndrueshëm të vendit me drithëra dhe produkte të tjera kryesore bujqësore, shkruan “CGTN”.

Sipas statistikave më të fundit nga Ministria e Bujqësisë dhe Çështjeve Rurale dhe Akademia Kineze e Shkencave Bujqësore, Kina ka rritur në mënyrë të pavarur tre lloje të reja pulash me pupla të bardha, duke i dhënë fund varësisë së saj të mëparshme të plotë nga importet. Pjesa e tregut e tyre arriti në 25.1 për qind në vitin 2023 dhe u eksportuan për herë të parë vitin e kaluar.

Kina vitin e kaluar gjithashtu kultivoi me sukses një varietet të ri të prodhimit të farave vajore me një periudhë rritjeje prej vetëm rreth 169 ditësh.

Sipas ministrisë, së fundmi, 37 varietete misri të modifikuara gjenetikisht të vendit dhe 14 varietete të sojës të modifikuara gjenetikisht kaluan ekzaminimet paraprake.

Kjo shënon një hap pionier për industrializimin e kultivimit biologjik. (Fatosi)