Makao SAR shikon përparim në diversifikimin e duhur ekonomik në Vitin e Dragoit
2024-02-11 13:35:13

Foto nga VCG

Shefi Ekzekutiv i Rajonit të Posaçëm Administrativ të Makaos (SAR) të Kinës, Ho Iat Seng, deklaroi se është e nevojshme të bëhen lëvizje proaktive për të realizuar përparim thelbësor në diversifikimin e duhur ekonomik në Vitin e Dragoit, citon “Xinhua”.

Në mesazhin e tij për Vitin e Ri Kinez Hënor, Ho tha se viti i kaluar i Lepurit dëshmoi rimëkëmbjen e Makaos nga pandemia dhe zhvillimin e saj të fuqishëm. “Këtë vit, do t'i japim përparësi rritjes së Zonës së Bashkëpunimit dhe do të përmbushim me një ritëm më të shpejtë objektivat me faza të përcaktuara në Masterplanin e Zhvillimit të Zonës së Bashkëpunimit Intensiv Guangdong-Makao në Hengqin, si dhe do të bëhen përpjekje për të kryer shkëmbime të jashtme në mënyrë që Makao të mund të integrohet më mirë në zhvillimin e përgjithshëm kombëtar”,- tha Ho.

Zheng Xincong, drejtor i Zyrës Ndërlidhëse të Qeverisë Qendrore Popullore në SAR të Makaos, deklaroi se ky vit shënon 75-vjetorin e themelimit të Republikës Popullore të Kinës dhe 25-vjetorin e kthimit të Makaos në atdhe.

Ai shprehu besimin se Makao do të integrohej më mirë në zhvillimin e përgjithshëm të vendit, do t'u jepte lojë të plotë avantazheve të tij unike dhe do të nxiste më tej shkëmbimet dhe mësimin e ndërsjellë midis qytetërimeve. Zheng gjithashtu uroi mirëqenie më të mirë për bashkatdhetarët e Makaos.  (Irma)