Ndërtimi i përbashkët i bashkësisë së zhvillimit global
2023-04-04 19:00:23

Zhvillimi është çelësi për zgjidhjen e problemeve dhe sfidave globale. Në vitin 2021, Kina paraqiti Nismën e Zhvillimit Global dhe bëri thirrje që të zbatohet sa më parë Agjenda për Zhvillimin e Vazhdueshëm 2030 e OKB-së, të nxitet zhvillimi global në mënyrë më të fuqishme, më të gjelbër e më të shëndetshme dhe të formohet bashkësia e zhvillimit global. Nisma e Zhvillimit Global ka marrë reagime pozitive nga bashkësia ndërkombëtare dhe mbi 100 vende kanë shprehur mbështetjen e tyre për këtë nismë.