Kina mbetet ndërtuesi kryesor i anijeve në botë në vitin 2022
2023-01-28 19:47:27

Foto: VCG

Foto: VCG

Sektori i ndërtimit të anijeve në Kinë vazhdoi të udhëheqë globalisht deri në fund të vitit 2022 me pjesën më të madhe të tregut për sa i përket prodhimit dhe porosive, treguan të dhënat zyrtare.

Prodhimi i ndërtimit të anijeve të vendit arriti në 37.86 milionë tonë pa peshë (dwt) vitin e kaluar, duke përbërë 47.3 për qind të totalit botëror, sipas Shoqatës Kineze të Industrisë Kombëtare të Ndërtimit të Anijeve, citon “Xinhua”.

Porositë e reja, një tjetër tregues kryesor i industrisë së ndërtimit të anijeve, arritën në 45.52 milionë dwt në vitin 2022, me një pjesë të tregut global prej 55.2 për qind.

Porositë e mbajtjes së sektorit arritën në 105.57 milionë dwt, 10.2 për qind më shumë nga viti në vit, duke zënë 49 për qind të pjesës së tregut botëror.

Ndërkohë, gjashtë ndërmarrje kineze të ndërtimit të anijeve renditën 10 më të mirat në botë për sa i përket tre treguesve të lartpërmendur, bëri të ditur shoqata. (Irma)