Numri i ndërmarrjeve të teknologjisë së lartë në Xinjiang rritet me 43 për qind
2023-01-25 14:24:32

Foto: VCG

Numri i ndërmarrjeve të teknologjisë së lartë në Rajonin Autonom të Xinjiang Ujgur të Kinës veriperëndimore u rrit 43.4 për qind në 1368 në vitin 2022. Departamenti rajonal i shkencës dhe teknologjisë tha se shifra u rrit nga 954 në 2021-shin, një rritje neto prej 414, përcjell “Xinhua”.

Xinjiang ngriti një fond të posaçëm për të inkurajuar zhvillimin e ndërmarrjeve të teknologjisë së lartë në fillim të vitit 2022 dhe për herë të parë i shpërbleu ato ndërmarrje dhe investimet e tyre në zhvillim dhe kërkim. Deri tani, 243 milionë juanë (rreth 35.9 milionë dollarë amerikanë) u janë dhënë ndërmarrjeve të tilla.

Kjo masë ishte një kontribuues i rëndësishëm në rritjen e numrit të ndërmarrjeve lokale të teknologjisë së lartë dhe gjithashtu shkaktoi një rritje të konsiderueshme në investimet e tyre në kërkim dhe zhvillim, bëri të ditur departamenti. (Elona)