Pajisjet shtëpiake, kërkesë të madhe përpara Festivalit të Pranverës
2023-01-23 19:27:43

foto nga

Në një qendër tregtare në qytetin Kunming të provincës Yunnan të Kinës Jugperëndimore, më 1 janar 2023/ foto nga Xinhua

Pajisjet  shtëpiake u bënë një nga tre sektorët me rritje më të shpejtë për sa i  përket dërgesave në platformën e videove të shkurtra Kuaishou gjatë  fushatës së promovimit të platformës nga 24 dhjetori deri më 2 janar,  javë përpara Vitit të Ri Kinez, raportoi të enjten Caijing.com.cn.

Ndër  pajisjet elektroshtëpiake, vëllimi bruto i frigoriferëve u rrit me 412  për qind nga viti në vit gjatë fushatës dhe ai i kondicionerëve u rrit  me 170 për qind.  Konsumatorët aktivë u rritën me më shumë se 20 për  qind në të njëjtën periudhë.

Duke  shfrytëzuar mundësinë e fundit për të përmirësuar performancën e  shitjeve në 2022, si platformat e tregtisë elektronike ashtu edhe  ofruesit e pajisjeve shtëpiake ishin të etur të përgatiteshin për  promovimin e Festivalit të Pranverës.

Platformat  e tregtisë elektronike Tmall dhe Taobao mbajtën fushatën promovuese të  Festës së Pranverës nga 27 dhjetor deri më 4 janar, Vipshop nga 29  dhjetor deri më 21 janar, JD nga 26 dhjetor deri më 28 janar dhe Douyin  nga 28 dhjetor deri më 7 janar.

foto nga VCG

Një çift bleu frigorifer në një qendër tregtare në qytetin Xian të Kinës Veriperëndimore, më 31 dhjetor 2022/ foto nga VCG

Ofruesit e pajisjeve shtëpiake, duke përfshirë Gree, Haier, Midea, Hisense dhe TCL, ofruan zbritje të ndryshme tregtare.

Chu  Jifa, kreu i departamentit të marketingut të tregtisë elektronike TCL,  tha se rritja e shitjeve të pajisjeve shtëpiake ishte për shkak të shumë  arsyeve: Së pari, dëshira e frenuar e blerjeve nga pandemia u pakësua.   Së dyti, masat e parandalimit dhe kontrollit të pandemisë janë  përshtatur.  Së treti, Festivali i Pranverës krijon një dritare  promovimi.

Për  më tepër, dhënia e kuponëve të konsumatorëve nga ana e qeverive vendore  ishte një tjetër lehtësues.  Duke marrë si shembull Shaoxing të  provincës Zhejiang, qyteti lëshoi vetëm më 7 janar gjithsej 6 milionë  juanë (884,819 dollarë).  Changchun i provincës Jilin lëshoi kupona në  internet për pajisjet shtëpiake me vlerën më të madhe deri në 400 juanë  dhe Shenyang i provincës Liaoning lëshoi kupona prej 15 milionë  juanë.

Vlen  të përmendet se pajisjet shtëpiake të lidhura me pandeminë dhe ato  inteligjente ishin veçanërisht të njohura.  Sipas JD.com, dërgesat e  llambave mikrovrasëse në Shangai u rritën 57 herë nga viti në vit që nga  29 dhjetori.

foto nga VCG

Konsumatorët ndodhën përpara televizioneve në një qendër tregtare në qytetin Xian të Kinës Veriperëndimore, më 31 dhjetor 2022/ foto nga VCG