Prodhimi ditor në fushën më të madhe jokonvencionale të gazit në Kinë arrin 100 milion metra kub
2022-12-12 15:22:31

Foto: CMG

Fusha më e madhe jokonvencionale e prodhimit të gazit në tokë në Kinës, e pozicionuar në Rajonin Autonom të Mongolisë së Brendshme të Kinës veriore, ka arritur prodhimin ditor prej 100 milionë metra kub, njoftoi “PetroChina”, citon “CGTN”.

E operuar nga “PetroChina”, prodhuesi më i madh i naftës dhe gazit natyror në Kinë, fusha e gazit Sulige, në veri të pellgut Ordos, është burimi kryesor i furnizimit me gaz në zonën Pekin-Tianjin dhe qytetet përreth rajonit të Mongolisë së Brendshme.

Rekordi i ri i prodhimit ditor të prodhimit të gazit mund të plotësojë kërkesën ditore për gaz të 50 milionë familjeve.

Fusha e gazit Sulige karakterizohet nga poroziteti i saj i ulët dhe gurët ranorë të ngushtë me përshkueshmëri të ulët, duke krijuar kushte të përsosura për përmbajtjen e gazit të ngushtë, një burim kryesor i gazit natyror për rezervat e gazit dhe rritjen e prodhimit në Kinë.

Ajo ka një rezervë të provuar gazi prej 4.77 trilionë metra kub dhe prodhimi i saj vjetor i gazit kishte tejkaluar 300 miliardë metra kub që nga viti 2021. (Fatosi)