Baidu kalon në shpejtësi të lartë në robotaksi me zonën më të mirë të shërbimit në botë
2022-12-05 14:56:19


Foto: VCG

Kompania kineze e teknologjisë Baidu Inc njoftoi të martën se planifikon të zgjerojë zonën e operimit për robotaksinë e saj plotësisht autonome të drejtimit dhe të ndërtojë zonën më të madhe në botë të shërbimit të udhëtimit pa shofer në vitin 2023, mes përpjekjeve për të përshpejtuar komercializimin e teknologjisë vetëdrejtuese.

Çipi i gjeneratës së dytë Kunlun, i krijuar nga vetë Baidu, me fuqi nga inteligjenca artificiale, i cili është krijuar për të ndihmuar pajisjet të përpunojnë sasi të mëdha të dhënash dhe të rrisin fuqinë kompjuterike, ka përfunduar një përshtatje të performancës për automjetet autonome të drejtimit, tha kompania Apollo Go.

Lëvizja shënon një moment historik të madh në forcimin dhe integrimin e mëtejshëm të avantazheve të Baidu në softuerin dhe harduerin e drejtimit autonom, tha Ouyang Jian, CEO i Kunlun Chip.

Kompania ka zbuluar gjithashtu hartat e saj më të fundit të drejtimit autonom me definicion të lartë, të cilat janë të pajisura me disa aftësi, duke përfshirë prodhimin automatik dhe përditësimet në kohë reale, për të mbrojtur një përvojë më të zgjuar dhe më efikase të drejtimit autonom.  Shkalla e automatizimit të prodhimit të hartave me saktësi të lartë të Baidu ka arritur në 96 përqind.

Kina ka zbatuar një sërë politikash për të promovuar zhvillimin dhe komercializimin e teknologjisë vetëdrejtuese.  Në gusht, Baidu siguroi lejet e para të vendit për të tarifuar shërbimet e udhëtimit pa shofer - plotësisht pa drejtues njerëz në makinë - në zonat e përcaktuara në Chongqing dhe Wuhan, kryeqendra e provincës Hubei.

Aktualisht, platforma autonome e kompanisë Apollo Go mbulon më shumë se 10 qytete në Kinë, duke përfshirë Pekinin, Shangain Guangzhou dhe Shenzhen të provincës Guangdong.  Në tremujorin e tretë, Apollo Go përfundoi më shumë se 474,000 udhëtime, 311 përqind më shumë nga viti në vit dhe një rritje prej 65 përqind krahasuar me tremujorin e dytë.

"Harta autonome e vozitjes me definicion të lartë është një parakusht i rëndësishëm për forcimin e përdorimit komercial të automjeteve vetëdrejtuese dhe ka nevojë për mbështetjen teknike nga çipat e nivelit të lartë që mburren me kapacitete të forta ruajtjeje dhe llogaritëse," tha Zhang Xiang, profesor i Departamentit të Inxhinierisë në  Universitetin e Shkencës dhe Teknologjisë Huanghe.

Operacioni komercial në shkallë të vogël i robotaksisë plotësisht pa shofer pritet të bëhet realitet në vitin 2025, duke marrë parasysh kushtet e ndërlikuara të trafikut, tha Zhang, duke shtuar se nevojiten më shumë përpjekje për të forcuar ndërtimin e infrastrukturës inteligjente të transportit, siç është sistemi i koordinimit i rrugës së automjeteve me 5G. 

Yang Diange, profesor nga Shkolla e Automjeteve dhe Lëvizshmërisë në Universitetin Tsinghua, tha: "Teknologjia e vetëdrejtimit të nivelit 4 do të vendoset fillimisht në taksi dhe kamionë dhe në disa zona të caktuara dhe aplikimi në shkallë të gjerë i një teknologjie të tillë në automjetet private mund të shihet deri në vitin 2030”.

Autonomia e nivelit 4 do të thotë se makina mund të drejtojë vetë në shumicën e kushteve pa një shofer rezervë njerëzor.

Yang tha se funksionimi komercial i automjeteve vetë-drejtuese do të promovojë përsëritjen dhe inovacionin e teknologjive dhe do të ndihmojë ndërmarrjet të eksplorojnë modele të arsyeshme biznesi, duke lejuar kështu teknologjitë autonome të drejtimit të krijojnë më shumë vlerë.

Ndërsa teknologjia autonome e drejtimit vazhdon të maturohet, sektori është gati të dëshmojë rritje të fuqishme në vitet e ardhshme.  Madhësia e tregut të shërbimeve të taksive vetë-drejtuese të Kinës pritet të kalojë 1.3 trilion juanë (181.5 miliardë dollarë) deri në vitin 2030, duke përbërë 60 për qind të tregut të udhëtimit të vendit deri atëherë, thuhet në një raport nga konsulenca globale IHS Markit.

Sipas perspektivës së automjeteve elektrike të BloombergNEF për vitin 2022, Kina do të operojë flotën më të madhe robotike në botë me rreth 12 milionë njësi deri në vitin 2040, e ndjekur nga Shtetet e Bashkuara që pritet të operojnë rreth 7 milionë automjete autonome deri atëherë.