Grupi i shoqërimit detar kinez kryen furnizimin në Xhibuti
2022-12-05 20:50:14

Grupi i 42-të i shoqërimit detar i Ushtrisë Çlirimtare Popullore të Kinës furnizohet në portin e Xhibutit, 29 nëntor 2022. / Llogaria zyrtare në “WeChat” e Flotës Luftarake Detare të Ushtrisë Çlirimtare Popullore

Grupi i 42-të i shoqërimit detar i Ushtrisë Çlirimtare Popullore të Kinës përfundoi hyrjen dhe furnizimin në portin e Xhibutit më 29 nëntor.

Më vonë, me ndihmën e dy anijeve tërheqëse, “CNS Hoh Xil Hu”, një anije furnizimi e Tipit 903A, u largua nga porti i Xhibutit.

Kjo ishte hera e parë që kjo flotë kineze furnizohet me mallra dhe karburant në një port siç ishte planifikuar që kur nisi lundrimin më 21 shtator.

Furnizimi garanton misionet e shoqërimit. (Artan)

Ushtarë të grupit të 42-të të shoqërimit detar të Ushtrisë Çlirimtare Popullore të Kinës në portin e Xhibutit, 29 nëntor 2022. / Llogaria zyrtare në “WeChat” e Flotës Luftarake Detare të Ushtrisë Çlirimtare Popullore

“CNS Hoh Xil Hu”, një anije furnizimi e Tipit 903A, hyn në portin e Xhibutit, 29 nëntor 2022. / Llogaria zyrtare në “WeChat” e Flotës Luftarake Detare të Ushtrisë Çlirimtare Popullore


Me ndihmën e dy anijeve tërheqëse, “CNS Hoh Xil Hu”, një anije furnizimi e Tipit 903A, lë portin e Xhibutit, 29 nëntor 2022. / Llogaria zyrtare në “WeChat” e Flotës Luftarake Detare të Ushtrisë Çlirimtare Popullore