Rrjetet logjistike të Kinës mbeten elastike
2022-12-05 14:27:41


Rrjetet logjistike të Kinës mbetën kryesisht elastike muajin e kaluar me rritje të qëndrueshme të vëllimit të mallrave të ndërmarrjeve të mëdha, tha një analist, ndërsa paralajmëroi kundër ndikimeve të Covid-19, shkruan “Xinhua”.

Sektori mbajti një kapacitet relativisht të fortë për ofrimin e shërbimeve logjistike në nëntor, tha Hu Han, nga Qendra e Informacionit të Logjistikës së Kinës, duke shtuar se një studim i disa kompanive kombëtare të logjistikës tregoi se vëllimi i mallrave të tyre hekurudhore, rrugore dhe ujore u rrit me 1 deri në 2 për qind muaj pas muaji dhe dërgesat e tregtisë elektronike u rritën me 4 deri në 6 për qind.

Hu, megjithatë, vuri në dukje se zhvillimi i situatës së epidemisë duhet të monitorohet nga afër pasi shpërthimet në disa qytete të mëdha në fund të nëntorit ndërprenë shërbimet logjistike dhe ulën trafikun e autostradave.

Indeksi i klimës së logjistikës, i përpiluar nga Federata Kineze e Logjistikës dhe Blerjeve, qëndroi në 46.4 për qind në nëntor, 2.4 pikë përqindje më poshtë nga tetori. Një lexim mbi 50 tregon zgjerim, ndërsa një lexim më poshtë pasqyron tkurrjen.

Indeksi që ndjek sektorin e magazinimit të magazinave ra me 2.6 pikë përqindje nga një muaj më parë në 44.1 për qind në nëntor. (Fatosi)