Udhëheqësit afrikanë angazhohen për të përshpejtuar industrializimin e kontinentit
2022-12-04 16:01:01

Unioni Afrikan (Foto Royalflags)

Unioni Afrikan (Foto Royalflags)

 

Udhëheqësit afrikanë janë zotuar për vendime me ndikim të gjerë dhe të vendosur për të përshpejtuar industrializimin, si dhe diversifikimin ekonomik dhe tregtinë në kontinent, shkruan “Xinhua”.

Bashkimi Afrikan bëri të ditur në një deklaratë se gjatë Samitit të Jashtëzakonshëm mbi Industrializimin dhe Diversifikimin Ekonomik të mbajtur javën e kaluar në Niger, liderët përsëritën angazhimin për të përshpejtuar industrializimin dhe diversifikimin ekonomik, me përparësi në shëndetin dhe përfitimin farmaceutik, automobilistik, minerale, ushqim dhe veshje të industrive të pambukut për të reduktuar varësinë e jashtme e kontinentit.

Ata theksuan më tej nevojën për të rritur investimet në infrastrukturë dhe energji me mbështetjen e institucioneve financiare dhe partnerëve për të ulur kostot e prodhimit dhe për të rritur konkurrencën e ekonomive afrikane, tha ai.

Më tej, ata ranë dakord për zhvillimin e zonave të qëndrueshme ekonomike dhe parqeve industriale, duke mbështetur ato ekzistuese.

VCG

VCG

VCG

VCG

Për të siguruar industrializim gjithëpërfshirës dhe të qëndrueshëm, udhëheqësit afrikanë dhe palët e tjera të interesuara do të kenë gjithashtu dialog të rregullt me sektorin privat.

Ata ranë dakord gjithashtu të krijojnë, në nivel kombëtar, programe për lidhjet industriale midis sistemit arsimor dhe tregut të punës, që synojnë promovimin e konkurrencës së sektorit privat përmes zhvillimit të aftësive të buta dhe të vështira të nevojshme për industrializimin, veçanërisht në fushat e shkencës, teknologjisë, inxhinierisë dhe matematikës. (Irma)