Kina bën thirrje për konsolidimin e ekonomisë në “kohën kritike”
2022-12-03 16:16:12

VCG

VCG

Komisioni Kombëtar për Zhvillim dhe Reformë i Kinës ka bërë thirrje më 2 dhjetor për përpjekje në konsolidimin e bazës së ekonomisë së vendit.

“Tani është koha kritike për konsolidimin e themeleve të qëndrueshme dhe në rritjen e ekonomisë,” – shkruhet në faqen zyrtare të Komisionit, ku theksohet se “duhet medoemes të përpiqemi për të ruajtur rimëkëmbjen e qëndrueshme të ekonomisë.”

VCG

VCG

VCG

VCG

Komisioni gjithashtu u kërkon autoriteteve vendore “të shfrytëzojnë kohën e fundit të këtij viti” dhe të vazhdojnë të promovojnë “zhvillimin e shëndetshëm dhe të qëndrueshëm të sektorit të pasurive të paluajtshme”, duke stabilizuar edhe punësimin. (Jiang Lei)