Shenzhen zgjeron rrjetin e tranzitit hekurudhor
2022-11-30 15:58:40

Foto: VCG

Një linjë e re metroje dhe një seksion i ri i një linje ekzistuese në metropolin jugor kinez të Shenzhen kanë nisur shërbimet.

Me linjat e sapohapura, rrjeti i tranzitit hekurudhor urban të qytetit ka 16 linja, me një gjatësi totale operative prej 530 km, sipas “Shenzhen Metro Group Co., Ltd”, bën të ditur “Xinhua”.

Për më tepër, operatori i metrosë së qytetit po promovon fuqishëm digjitalizimin dhe informatizimin e rrjetit të tranzitit hekurudhor urban. Makinat e portës së degës së dy linjave të reja janë të pajisura me aplikacionin e njohjes së fytyrës për vërtetimin e identitetit.

Sipas një plani, deri në vitin 2035, Shenzhen do të ketë ndërtuar një rrjet transporti të përbërë nga mbi 1000 km hekurudhë urbane dhe më shumë se 1000 km hekurudha të shpejtësisë së lartë, ndërqytetëse dhe periferike. (Elona)