Zëdhënësi i Kinës kontinentale komenton zgjedhjet lokale në Tajvan
2022-11-28 12:51:41

Foto: VCG

Rezultatet e zgjedhjeve lokale të mbajtura në Tajvan të shtunën zbuluan se opinioni publik në ishull është për paqen, stabilitetin dhe një jetë të mirë, tha një zëdhënës i Kinës kontinentale, shkruan “CGTN”.

“Kina kontinentale do të vazhdojë të punojë me njerëzit e Tajvanit për të promovuar zhvillimin paqësor dhe të integruar të marrëdhënieve ndërshkurtuese, të kontribuojë në mirëqenien e njerëzve në të dy anët e ngushticës së Tajvanit, të kundërshtojë me vendosmëri "pavarësinë e Tajvanit" dhe ndërhyrjen e huaj dhe të përpiqet për të ndriçuar perspektivat për përtëritjen e kombit kinez”, tha Zhu Fenglian, zëdhënës i Zyrës së Çështjeve të Këshillit Shtetëror të Tajvanit. (Fatosi)