Ministria e Tregtisë: Kina do të përpiqet të sigurojë furnizimet e nevojshme ditore
2022-11-25 16:44:40

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Kina do të bëjë përpjekje më të mëdha për të siguruar furnizimin e nevojave të përditshme, veçanërisht për banorët në zonat e goditura rëndë nga ringjallja e Covid-19, njoftoi Ministria e Tregtisë, citon “Xinhua”.

Zëdhënësi i ministrisë Shu Jueting deklaroi se do të bëhen më shumë përpjekje për të siguruar kapacitetin e duhur të shpërndarjes në zonat e menaxhimit të mbyllura, me përparësi të moshuarit, fëmijët, gratë shtatzëna, pacientët dhe personave me aftësi të kufizuara.

Ai theksoi se ministria do të vazhdojë të monitorojë çmimet e nevojave në baza ditore, të organizojë lirimin e rezervave të mishit derrit dhe të përmirësojë koordinimin ndërrajonal për të siguruar furnizimet.

Aktualisht, furnizimi i tregut i nevojave ditore në të gjithë vendin është përgjithësisht i mjaftueshëm dhe çmimet me shumicë të mishit të derrit, vezëve dhe perimeve kanë rënë të gjitha krahasuar me fillimin e muajit, shtoi Shu. (Irma)