Mediat amerikane: Ekonomia britanike rrëshqet në recesion në sfondin e krizës energjetike evropiane
2022-11-22 12:46:04

Foto nga VCG

Foto nga VCG

 Rrjeti televiziv amerikan CNN raportoi më 16 nëntor se ekonomia britanike ka rënë në recesion në sfondin e krizës energjetike evropiane.

 Sipas raportit, të dhënat më të fundit tregojnë se norma e inflacionit në Mbretërinë e Bashkuar arriti një nivel të ri prej 11.1 % në tetor, dhe çmimet vazhduan të rriten. Kështu, çmimi i energjisë elektrike u shtua me 66 % dhe i benzinës 130 %.

Banka e Anglisë pret që recesioni në Mbretërinë e Bashkuar të zgjasë deri në gjysmën e parë të vitit 2024