Gazetari i njohur amerikan: Përballimi i COVID-19 nga ShBA-ja është tepër i varur nga teknologjia
2022-11-10 15:25:50

VCG

VCG

Universiteti i Çikagos citoi në uebsajtin e vet të mërkurën fituesin e çmimit "Pulitzer" dhe gazetarin e revistës "The Atlantic", Ed Yong, sipas të cilit ShBA-ja është tepër e varur nga metodat teknologjike në përballimin e epidemisë së COVID-19. Të pasurit dhe të fuqishmit, shtoi ai, janë ata që i përdorin të parët këto metoda, duke u kthyer shpejt në jetën normale dhe duke mos i kushtuar aspak vëmendje pabarazisë së madhe prej së cilës vuajnë qytetarët e thjeshtë.

VCG

VCG

VCG

VCG

Yong tha që duket se ShBA-ja nuk ka dëshirë ose aftësi të nxjerrë mësime të vërteta nga epidemia e COVID-19, të cilat janë që ende ka shumë probleme bazë për t'u zgjidhur dhe që nuk mund të zhduket epidemia vetëm nëpërmjet teknologjisë.