"The British Medical Journal": Spitalet në ShBA janë mbingarkuar nga përhapja e gripit
2022-11-09 16:44:54

VCG

VCG

Revista britanike "The British Medical Journal" njoftoi të hënën që Qendrat për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC) të ShBA-së kanë bërë të ditur që gripi stinor ka shkaktuar së paku 1.6 milionë të infektuar, 13 mijë të shtruar në spital dhe 730 të vdekur në ShBA. Sipas CDC-së, ShBA-ja po vuan nivelin më të lartë të shtrimeve në spitale në dekadën e fundit.

VCG

VCG

VCG

VCG

Për shkak të rritjes së shpejtë të infektimeve nga COVID-19 dhe gripi, spitalet janë mbushur me pacientë dhe mungojnë shtretërit.