Kaliforni, shtohet numri i të pastrehëve gjatë epidemisë
2022-11-05 18:56:25

foto nga VCG

foto nga VCG

Sipas njoftimit të 3 nëntorit të gazetës britanike "The Guardian", gjatë epidemisë është shtuar numri i të pastrehëve në shtetin e Kalifornisë në ShBA. Veçanërisht në kryeqendrën e këtij shteti, Sakramento, numri i pastrehëve  u shtua me rreth 70 për qind që prej vitit 2019. Sipas vlerësimit, të paktën 9.278 persona ende nuk kanë strehë dhe shumica prej tyre flenë në mjedis të hapur ose në automjete.

Ekspertët janë të mendimit se epidemia nuk është fajtori kryesor, por çmimi i lartë i qirasë në këtë rajon. Gjatë periudhës mars 2020 - nëntor 2021, qiraja e banesave në këtë rajon u shtua mesatarisht 20 për qind, ndërsa kanë “humbur” banesat me qira të ulët. (Wang Lei/ Laçi)

foto nga VCG

foto nga VCG

foto nga VCG

foto nga VCG