“The Guardian”: Problemi i ndotjes kimike në ujësjellësit e ShBA-së është i rëndë
2022-10-21 10:57:22

Foto: VCG

Sipas njoftimeve të së martës të gazetës britanike “The Guardian”, Bashkimi i Këshillit të Administrimit të Ujësjellësve të ShBA-së  zbuloi se 83 % e ujit në 114 rrugë ujore në 34 shtete dhe Distriktin e Kolumbias përmban substanca polifluoroalkile në një nivel që tejkalon kufirin federal ose të këtyre shteteve. Rregullatorët dhe kompanitë e lidhura me shërbimet komunale kanë qenë të ngadalta në trajtimin e ndotjes kimike dhe rregulloret e dobëta i kanë lënë fabrikat kryesisht të pakontrolluara për të lëshuar kimikatet në lumenj. (Çang Çuo)