“WSJ”: Falja për posedim marijuane, sinjal i gabuar për të rritur krimin
2022-10-11 15:26:29

nga VCG

nga VCG

Falja e fundit e presidentit amerikan Joe Biden për kriminelët e dënuar për posedim marijuanë sipas ligjit federal po minimizon rreziqet e përdorimit të drogës dhe i ka dërguar vendit sinjalin e gabuar në kohën e gabuar, shkruan “The Wall Street Journal”.

Biden njoftoi të enjten se ai po fal të gjitha veprat e mëparshme federale të posedimit të thjeshtë të marijuanës, ndërsa Shtetet e Bashkuara kanë qenë nën kritika për shtytjen për legalizimin e marihuanës në mbarë vendin.

Sidoqoftë, dënimet federale për krimet e marihuanës zakonisht nuk janë për posedim të thjeshtë, shkruan gazeta, duke shtuar se qeveria federale në të vërtetë po nënreagon ndaj përdorimit të paligjshëm të marihuanës.

nga VCG

nga VCG

“Përdorimi i paligjshëm i drogës është një katalizator për krimin, i cili është rritur edhe pse shtetet në mbarë vendin kanë liberalizuar ligjet e tyre për marijuanën”,- vuri në dukje gazeta.

“Nëse presidenti Biden do të kishte dashur vërtet të bënte diçka për problemet me të cilat përballen qytetet dhe shtetet tona, krimi në rritje, varësia dhe vdekjet nga mbidoza, ai mund të kishte bërë diçka për të parandaluar përdorimin e paligjshëm të drogës”,- thuhet në artikull

nga VCG

nga VCG