Pakistani ka nevojë për rritje të eksporteve për të përballuar sfidat pas përmbytjeve
2022-09-12 12:00:02

Foto: VCG

Pakistani ka nevojë për rritje të jashtëzakonshme të eksporteve për të përballuar sfidat ekonomike që janë rritur pas përmbytjeve të fundit, deklaroi ministri pakistanez për Planifikimin, Zhvillimin dhe Iniciativat Speciale, Ahsan Iqbal, njofton “Xinhua”.

Ndërsa iu drejtua një ekspozite të organizuar nga Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë në Islamabad, Iqbal nënvizoi nevojën për të miratuar politikën e rritjes së udhëhequr nga eksportet pasi vendi po përballet me krizën më të keqe për shkak të përmbytjeve.

Ministri i kërkoi komunitetit të biznesit të adoptojë një qasje të drejtuar nga tregu për të marrë hapësirë në tregun global, duke shtuar se sektori privat ka potencial për të rritur rritjen dhe qeveria do të përfundojë të gjithë burokracinë për të mbështetur sektorin privat.

“Nuk do të ketë rritje nëse nuk prodhojmë asgjë. Prandaj, është koha për të rritur rritjen tonë”,- shtoi ai. (Fatosi)