Gazi i kujt është ndaluar nga sanksionet e Evropës?
2022-09-08 20:01:21

Ditët e fundit, ministrat e financave të G7-s arritën konsensus për vendosjen e kufirit  për çmimet e naftës së Rusisë. Presidentja e Komisionit Europian Ursula von der Leyen propozoi edhe kufizimin e çmimeve të gazit rus. Nga ana e saj, Moska u shpreh se nuk do t'u ofrojë naftë dhe gaz "vendeve jomiqësore" dhe shpalli mbylljen e gazsjellësit "Nord Stream 1".

nga VCG

nga VCG

nga VCG

nga VCG

Intensifikimi i konfliktit ndërmjet Evropës dhe Rusisë mbi çmimet e naftës dhe gazit mund të përkeqësojë më tej krizën energjetike të Evropës. Në  Gjermani, Republikën Çeke dhe vende të tjera evropiane u bënë demonstrata masive, për të protestuar për rritjen e çmimeve të energjisë. Edhe më urgjente është që dimri do të vijë shpejt dhe mungesa e energjisë do të ndikojë në jetën e evropianëve.(Xu Guang)

 nga VCG

nga VCG