NBC: Pacientët me ngjyrë me Covid ndihen të anashkaluar nga kujdesi shëndetësor
2022-08-31 15:06:11

Covid ne SHBA (Foto Xinhua)

Covid ne SHBA (Foto Xinhua)

Gjithnjë e më shumë njerëz me ngjyrë kanë raportuar simptoma të zgjatura të Covid 19 në Shtetet e Bashkuara, së bashku me vështirësi në marrjen e trajtimit, raportoi “NBC News” të dielën.

"Ashtu si me shumicën e pasojave të pandemisë, njerëzit me ngjyrë po mbajnë barrën e Covid-it të gjatë, me grupin që përbën shumicën e shtrimeve të gjata në spital dhe studiuesit madje parashikojnë se jetëgjatësia e njerëzve me ngjyrë do të bjerë ndjeshëm në pesë vitet e ardhshme", citon “Xinhua” median amerikane.

Një paciente tha se ajo vizitoi spitalet një duzinë herë duke kërkuar ndihmë, por u largua nga mjekët dhe nganjëherë u etiketua si "agresive" kur këmbënguli se dhimbjet e forta të kokës që po përjetonte ishin për shkak të Covid 19, sipas raportit.

Covid i gjatë u identifikua për herë të parë në Shtetet e Bashkuara në muajt pas fillimit të pandemisë në mars 2020. Dy vjet e gjysmë në krizën e shëndetit publik, shumë mbetet e panjohur për sëmundjen e zgjatur.

Simptomat e Covid-it të gjatë ndryshojnë nga personi në person, me njerëzit që raportojnë se përjetojnë gjithçka, nga lodhja dhe dëmtimi njohës deri te dëmtimi i indeve dhe dëmtimi i organeve. (Elona)