Përpjekja e modernizimit të Kinës ofron perspektiva të reja për njerëzimin
2023-03-18 19:06:31

foto nga VCG

foto nga VCG

Qëllimi përfundimtar i modernizimit është zhvillimi i lirë dhe i plotë i njerëzve, deklaroi presidenti kinez Xi Jinping, gjatë takimit të nivelit të lartë “PKK-ja në dialog me partitë politike botërore”, të zhvilluar në Pekin, citon “Xinhua”.

“Modernizimi nuk bie nga qielli, por është rezultat i punës së palodhur me nismë të fortë historike”,- tha presidenti Xi, duke theksuar se partitë politike në mbarë botën duhet të integrojnë ndërtimin e partive me modernizimin kombëtar.

Presidenti Xi propozoi gjithashtu Iniciativën e Qytetërimit Global, duke theksuar se toleranca, bashkëjetesa, shkëmbimet dhe mësimi i ndërsjellë midis qytetërimeve të ndryshme luajnë një rol të pazëvendësueshëm në avancimin e modernizimit të njerëzimit.

Vëzhguesit ndërkombëtarë thanë se vërejtjet e Xi shtjellojnë përgjegjësitë e liderëve politikë globalë në përparimin e njerëzimit. Si një model për botën, modernizimi kinez ka ofruar urtësi të madhe dhe ka hapur një perspektivë të re për zhvillimin e qëndrueshëm të njerëzimit.

“Presidenti Xi shpjegoi propozimin e tij të rëndësishëm për modernizimin dhe zhvillimin, i cili është i favorshëm për reduktimin e hendekut Veri-Jug Global dhe vendosjen e një modeli sigurie dhe zhvillimi që paraqet drejtësi, drejtësi, kontribut të përbashkët dhe përfitime të përbashkëta”,- tha Andres Alvarez, sekretar i Departamentit të Marrëdhënieve Ndërkombëtare të Partisë Komuniste Kolumbiane. Ai theksoi se me këtë model njerëzit në mbarë botën do të kishin më shumë të drejta për të bërë zgjedhjet e tyre.

“Realizimi i modernizimit kinez nuk arrihet brenda natës. Kërkon udhëheqje të fortë dhe politikëbërje të saktë nga një parti politike”, tha Benjamin Anyagre, sekretar i përgjithshëm i Shoqatës së Miqësisë Ganë-Kinë.

Ai theksoi se PKK-ja, e cila po udhëheq popullin kinez në rrugën e modernizimit, ka dhënë një shembull për partitë politike afrikane. (Irma)

foto nga VCG

foto nga VCG

foto nga VCG

foto nga VCG