Kina do të nisë të enjten ekuipazhin Shenzhou-18 në stacionin hapësinor
2024-04-24 15:23:46

Anija kozmike Shenzhou-18 me ekuipazh, do të lëshohet të enjten në orën 20:59. BJT, nga Qendra e Nisjeve Satelitore Jiuquan në Kinën veriperëndimore, njoftoi të mërkurën Agjencia Hapësinore e Drejtuar e Kinës. 

Astronautët kinezë Ye Guangfu, Li Cong dhe Li Guangsu, do të kryejnë misionin e drejtuar hapësinor Shenzhou-18 në stacionin hapësinor të Kinës. Ye do të jetë komandanti.

Ye ishte gjithashtu anëtar i ekuipazhit të misionit Shenzhou-13. Të dy, Li Cong dhe Li Guangsu, janë pjesë e taikonautëve të grupit të tretë të vendit. Misioni Shenzhou-18 do të jetë misioni i tyre i parë i fluturimit. 

Ata kanë planifikuar të qëndrojnë në orbitë për rreth gjashtë muaj, para se të kthehen në vendin e uljes Dongfeng, në Rajonin Autonom të Mongolisë së Brendshme të Kinës veriore, në fund të tetorit. 

Gjatë qëndrimit në orbitë, ekuipazhi Shenzhou-18 do të marrë anijen e ngarkesave Tianzhou-8 dhe anijen kozmike Shenzhou-19 me ekuipazh.