Kina krijoi 3.03 milionë vende pune urbane në tre tremujorin e parë
2024-04-23 15:20:32

foto nga CFP

Gjithsej 3.03 milionë vende të reja pune urbane u krijuan në Kinë në tremujorin e parë të vitit 2024, sipas të dhënave të publikuara të martën, nga Ministria e Burimeve Njerëzore dhe Sigurimeve Shoqërore. 

Në mars, shkalla mesatare e papunësisë urbane e anketuar u ruajt në 5.2%, tha një zyrtar i kësaj ministrie në një konferencë shtypi, duke shtuar se situata e përgjithshme e punësimit mbetet e qëndrueshme. (Wang Lei/ Elona)