Rikthim madhështor në Pekin për Ekspozitën e Makinave 2024
2024-04-26 17:32:22

Foto nga CFP

Foto nga CFP

Ekspozita e 18-të Ndërkombëtare e Automobilizmit në Pekin – e njohur si Auto Kina 2024 ose Auto Show Pekin – u hap zyrtarisht të enjten dhe do të zgjasë deri më 4 maj, pas një ndërprerjeje katërvjeçare. 

Me temën "Epoka e Re, Makina të Reja", ekspozita e makinave mbledh markat vendase dhe ndërkombëtare, që nga BMW, General Motors e deri te kompania e sapoardhur në industri Xiaomi, për të shfaqur risitë dhe modelet e tyre më të fundit të automjeteve.

Ekspozita e sivjetshme e automjeteve paraqet 117 modele makinash, që bëjnë debutimin e tyre global. 30 prej të cilave janë nga markat ndërkombëtare. 

"Ne kemi një ambicie të qartë për të mbetur prodhuesi kryesor ndërkombëtar i makinave në Kinë. Po përshpejtojmë shpejtësinë tonë të inovacionit me partnerët kinezë," tha CEO i Volkswagen Group Oliver Blume në një deklaratë për shtyp.

Në vitin 2023, Kina ia kaloi Japonisë, duke u bërë eksportuesi më i madh në botë i automobilave. Në veçanti, eksporti i makinave NEV u rrit me 77.6% nga një vit më parë, mbi 20 pikë përqindjeje më i lartë se norma e rritjes së totalit të eksporteve kineze të makinave në 2023. 

Përveç makinave të pasagjerëve, objekti i ekspozitës do të përfshijë lidhjen inteligjente dhe teknologjitë e produktet e reja të energjisë, me afro 500 kompani të njohura vendase e të huaja, dhe kompani teknologjike nga 13 vende dhe rajone që marrin pjesë në seksionin e komponentëve dhe pjesëve të automjeteve.

Auto Show në Pekin është mbajtur një herë në dy vjet për 16 edicione radhazi, që nga themelimi i tij në 1990, duke ofruar një platformë vendimtare për bashkëpunimin ndërkombëtar dhe ndjekjen e zhvillimit të qëndrueshëm me cilësi të lartë të industrisë së automobilave të Kinës.