Xi Jinping i dërgon mesazh urimi kryetarit të ri tëKonfederatës Zvicerane Alain Berset
2023-01-01 18:10:39

VCG

VCG

      Më 1 janar, presidenti Xi Jinping i dërgoi një mesazh urimi presidentit të ri të Konfederatës Zvicerane Alain Berset.

      Xi Jinping vuri në dukje se nën drejtimin e frymës së "barazisë, inovacionit dhe fitimit të ndërsjellë", marrëdhëniet Kinë-Zvicër kanëruajtur një tendencë të mirë zhvillimi, besimi të përbashkët politik mes dy palëve është konsoliduar gjithnjë e më shumë dhe bashkëpunimi praktik në fusha të ndryshme ka vazhduar të thellohet më tej. I kushtoj shumë rëndësi zhvillimit të marrëdhënieve Kinë-Zvicër dhe jam i gatshëm të punoj së bashku me kryetarin Berset për të promovuar përparime të reja në partneritetin strategjik novator kino-zviceran, në mënyrë që të përfitojnë të dy vendet dhe të dy popujt.