Përdoruesit e rrjetit janë mirënjohës për përpjekjet antivirus që shpëtojnë jetë
2022-12-14 15:54:51

Masat e marra nga qeveria kineze për luftën kundër epidemisë COVID 19 pas afro tre vjetësh kanë filluar të lehtësohen. Qytetarë të ndryshëm në rrjetet sociale të Kinës shprehin vazhdimisht falenderime dhe mirënjohje për zbatimin e këtyre masave, që kanë ndikuar në uljen e numrit të viktimave të COVID 19 në vend, krahasuar me vendet e tjera të botës.

Politikat strikte të Kinës për COVID-19, të cilat janë modifikuar në mënyrë rutinore gjatë tre viteve të fundit për të trajtuar mutacionet e pandërprera të koronavirusit të ri, kanë shpëtuar miliona jetë në vend, thanë shumë përdorues të internetit.

Vakcinat COVID-19 janë administruar në Baise, Guangxi Zhuang rajon autonom, në tetor vitin e kaluar. [Fotografi/China Daily]

Vakcinat COVID-19 janë administruar në Baise, Guangxi Zhuang rajon autonom, në tetor vitin e kaluar. [Fotografi/China Daily]

Platformat e mediave sociale janë mbushur me mesazhe mirënjohjeje dhe hashtag-u "Faleminderit vendit që na mbron prej tre vjetësh" është bërë jashtëzakonisht popullor mes optimizimit të masave të kontrollit të epidemisë javën e kaluar, duke përfshirë heqjen e rezultateve negative të testit të acidit nukleik për të hyrë në vende publike.

Një përdoruese në Sina Weibo, e cila quhet Nancy Ruonan dhe ndan vendndodhjen e saj si Xi'an, provinca Shaanxi, tha të premten se ishte "e kënaqur dhe mirënjohëse" që ngjyra e kodit të saj shëndetësor mbeti gjithmonë e gjelbër, duke treguar se ajo ishte i sigurt nga virusi.

“Masat e kontrollit të epidemisë u vendosën në mbarë vendin në dhjetor 2019, dhe disa prej tyre janë lehtësuar këtë dhjetor… Tani varet nga ne”, shkroi ajo.

Nancy Ruonan postoi gjithashtu një seri ngjitësesh të vogla që iu dhanë njerëzve si provë e testimit masiv të acidit nukleik në Xi'an. “Do t’i mbaj afishet që kam mbledhur sepse shënojnë një epokë”, shtoi ajo.

Një postim i njohur, i publikuar në një llogari publike në platformën e mesazheve WeChat të mërkurën, përmblodhi ndjenjën kolektive të përdoruesve të rrjetit për kontrollin e COVID-19 në Kinë.

Përdoruesi, Zhang Yongsen, shkroi se populli kinez nuk duhet të harrojë se sa krenar ishte kur Kina ishte një nga vendet më të sigurta në vitin 2021, mes rasteve spirale dhe numrit të madh të vdekjeve në të gjithë globin.

"Kam jetuar jashtë vendit që nga fillimi i pandemisë. Kam parë njerëz të vdesin dhe trupat e tyre janë lënë në rrugë. Bota mund të jetë e ndarë për masat e kontrollit të epidemisë së Kinës, por masat kanë shpëtuar pa dyshim jetën e miliona njerëzve. ”, tha ai. “Jam mirënjohës që ato masa mbrojtën të dashurit e mi në shtëpi, veçanërisht prindërit e mi të moshuar”.

Një tjetër përdorues i WeChat, Qinglian, tha se Kina i mbrojti njerëzit e saj gjatë fazës më të keqe të COVID-19, kur variantet e virusit ishin virulente dhe vdekjeprurëse. Vendi është ende duke bërë atë që është më e mira për njerëzit e tij për sa i përket shëndetit dhe sigurisë, shtoi përdoruesi.

Të premten, Komisioni Kombëtar i Shëndetësisë theksoi se burimet e trajtimit dhe kujdesit intensiv për COVID-19 do të përmirësohen në ditët në vijim dhe shërbimet mjekësore për gratë shtatzëna, fëmijët dhe të moshuarit do të shtohen.

Sipas komisionit, spitalet e improvizuara do të pajisen me pajisjet e nevojshme, në mënyrë që të mund të funksionojnë si spitale të nëncaktuara nëse ngarkesa e pacientëve rritet.

Spitaleve të nivelit të lartë u kërkohet të mbajnë njësi speciale të kujdesit intensiv për të trajtuar rastet e rënda të COVID-19.

Numri i këtyre shtretërve të ICU duhet të jetë të paktën 4 përqind e numrit total të shtretërve të një spitali. Si Plan B, komisioni ka këshilluar që këto spitale të rrisin numrin e shtretërve sipas nevojës.