Kina i kërkon Indisë të punojnë së bashku për stabilitetin e kufijve
2022-12-13 21:33:56

Foto: VCG

Kina i kërkoi të martën Indisë të kontrollojë dhe menaxhojë rreptësisht trupat e saj të vijës së parë dhe së bashku me Kinën të ruajnë paqen përgjatë zonave kufitare.

Koloneli i lartë Long Shaohua, zëdhënës i Komandës së Teatrit Perëndimor të Ushtrisë Çlirimtare Popullore Kineze, i bëri komentet të martën duke konfirmuar se trupat indiane kaluan ilegalisht vijën për të penguar patrullimin e trupave kufitare kineze në anën kineze të linjës aktuale të kontrollit në zona Dongzhang e seksionit lindor të kufirit Sino-Indian më 9 dhjetor.

Të dyja palët janë shkëputur nga kontakti, shtoi zëdhënësi.