Sondazhi: Votuesit presin që zgjedhjet të kenë ndikime të rëndësishme në SHBA
2022-10-19 12:35:02

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Një shumicë e votuesve amerikanë janë të bindur se zgjedhjet afatmesme të këtij nëntori do të ndikojnë ndjeshëm në vend, sipas një sondazhi të publikuar nga “Associated Press-NORC”, citon “Xinhua”.

Sipas sondazhit, më shumë se 8 në 10 votues të regjistruar e konsiderojnë votimin në zgjedhjet e ardhshme si jashtëzakonisht ose shumë të rëndësishëm.

Ndërsa shumica e demokratëve dhe republikanëve presin që rezultati të ndikojë në përgjithësi te vendi dhe ekonomia, demokratët kanë më shumë gjasa se republikanët të besojnë të njëjtën gjë për politikën e abortit.

Sipas sondazhit, votuesit u japin demokratëve një avantazh ndaj republikanëve në aftësinë e tyre për të trajtuar kujdesin shëndetësor dhe politikat e abortit, por kanë më shumë gjasa t'u besojnë republikanëve kur bëhet fjalë për ekonominë dhe krimin.

Për çështjet që përfshijnë politikën e armëve, politikën e jashtme dhe emigracionin, sondazhi tregon se besimi te të dyja palët është pothuajse i barabartë. Rreth një në pesë votues të regjistruar nuk i besojnë asnjërës palë për të trajtuar secilën çështje.

Rreth 70 për qind e votuesve amerikanë janë të pakënaqur me mënyrën se si po shkojnë gjërat në Shtetet e Bashkuara. Republikanët kanë më shumë gjasa të jenë të pakënaqur sesa demokratët.

Shumica e votuesve gjithashtu kanë një pikëpamje negative për gjendjen e politikës në vend. Votuesit kanë më shumë gjasa të ndihen pesimistë sesa optimistë për të ardhmen e të dyja partive politike.