• Amarildo Ruçi, i pari shqiptar që ekspozon në Luvër

  Amarildo Ruçi do të ekspozojë disa nga punët e tij në hollin e “Carrousel Du Louvre” dedikuar artit bashkëkohor nga 1 deri më 4 shtator. Para pak ditësh ai realizoi live në sheshin “Skënderbej” një vepër në një tablo me përmasa 2x 3 metër, në teknikën e vajit.

 • Eldisa Cirogu: një shkrues projekti është një arkitekt dhe ai që e zbaton është inxhinieri

  Pavarësisht ekzistencës së manualeve ndërkombëtare të menaxhimit të projekteve si PRINCE2 dhe PMBOK Guide, shumica e projekteve drejtohen në mënyrë intuitive, pa ndihmën e një sistemi të strukturuar të menaxhimit të projektit. Për të mbushur këtë boshllëk është paraqitur në BE, projekti i P3.express, i cili është një sistem minimalist dhe praktik i menaxhimit të projektit.

 • Rezarta Gjika, Kujdes në jetë dhe në mjet

  Rezarta Gjika ka lindur e jetuar në Vlorë si dhe ka studiuar për ekonomi biznes në Universitetin e Vlorës. Ajo ka jetuar në Greqi për 10 vjet ku ka punuar si përkthyese e gjuhëve greqisht-shqip-anglisht. Pasi u largua nga Greqia, Rezarta u vendos në Suedi ku jetoi 2 vjet e punësuar si shofere në një kompani transporti.Në një intervistë për Grupin Mediatik të Kinës Rezarta tregon se në vitin 1992

 • Merita Isufi, një shqiptare e suksesshme në Angli

  Merita Isufi jeton prej 23 vitesh në Angli. E larguar nga Shqipëria në një moshë shumë të re, momentet e para të saj në emigracion ishin plot risi dhe sfida. Këto sfida edhe pasioni për të mësuar e bënë të vazhdonte në rrugën e dijes, duke i dhënë jetë disa ëndrrave përnjëherësh dhe duke u lartësuar në gruan e suksesshme.

 • Marsida Bandilli: Asgjë në jetë nuk arrihet vetëm

  Jeta është një udhëtim në të cilin ne vendosim të ndalojmë në pika ku ka suksese për ne. Të rinjtë shqiptarë gjithnjë kanë kërkuar më tepër nga vetja. Një ndër to është edhe Marsida Bandilli, e cila përfaqëson modelin e studentëve shqiptarë. Duke qënë në përfundim të studimeve pas-universitare të doktoraturës, ajo flet për jetën e saj mes Shqipërisë dhe Brukselit. Gjithçka nisi si pedagoge në Faktultetin

 • Dastid Miluka, piktori shqiptar në ekspozitat ndërkombëtare

  Piktori shqiptar Dastid Miluka, i cili jeton dhe punon prej vitit 2003 në Bruksel, të Belgjikës është pjesëmarrës në shumë aktivitete artistike personale dhe kolektive, të zhvilluara në Belgjikë, Francë, Hollandë, Gjermani, etj