Nxitja e ndërlidhjes për të ndjekur bashkërisht rrugën e lulëzimit
2023-11-06 16:18:29

Porti i Pireut është një projekt simbol i ndërtimit të përbashkët nga Kina e Greqia të “Një brez, një rrugë”.

Në vitin 2014 COSCO-ja hapi “Ekspresin tokësor-detar ndërmjet Kinës dhe Evropës”, i cili lidh në Evropë Rrugën Detare të Mëndafshit të Shekullit të 21-tëdhe Brezin Ekonomik të Rrugës së Mëndafshit, duke përfshirë 71 milionë banorë në nëntë vende të Evropës Qendrore e Lindore.