Kina nxjerr politika tatimore preferenciale për të mbështetur zhvillimin e tregut të kapitalit
2023-08-24 11:54:29

Foto nga VCG

Kina prezantoi të martën një sërë politikash preferenciale tatimore për të mbështetur zhvillimin e shëndetshëm të tregut të kapitalit.

Politikat preferenciale, duke përfshirë tatimin mbi të ardhurat individuale dhe përjashtimet ose shkurtimet e tatimit mbi vlerën e shtuar, janë nxjerrë së bashku nga Ministria e Financave dhe departamentet përkatëse, bën të ditur “Xinhua”.

Politikat synojnë të promovojnë hapjen e dyanshme dhe zhvillimin e shëndetshëm të tregjeve të kapitalit në Kinën  kontinentale dhe Hong Kong, duke mbështetur hapjen e tregut të së ardhmes të mallrave dhe duke rritur zbatimin e strategjisë së zhvillimit të orientuar nga inovacioni, sipas ministrisë.

Të vlefshme deri në fund të vitit 2025 ose 2027, politikat janë të favorshme për të mbështetur hapjen e tregut të kapitalit dhe për të promovuar zhvillimin e qëndrueshëm dhe të shëndetshëm të tij.

Duke punuar me departamentet përkatëse, ministria ka nxjerrë 10 politika preferenciale të taksave dhe tarifave për të mbështetur bizneset më të vogla dhe private. (Elona)