Pekini optimizon rregullat e testimit të acidit nukleik
2022-12-02 11:11:29

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Nga e mërkura, banorëve të Pekinit që nuk angazhohen në aktivitete sociale nuk u kërkohet më të marrin pjesë në ekzaminimet e komunitetit të acidit nukleik nëse nuk kanë nevojë të largohen nga shtëpitë e tyre, bënë të ditur autoritetet lokale, citon “Xinhua”.

Kjo përfshin grupe të tilla si të moshuarit, fëmijët dhe njerëzit që punojnë ose studiojnë nga shtëpia, tha Xu Hejian, zëdhënës i qeverisë komunale të Pekinit, në një konferencë për shtyp.

Kryeqyteti kinez ka optimizuar masat e tij të kontrollit të Covid-19 për të minimizuar ndikimin e tyre në jetesën e njerëzve. Autoritetet kanë kërkuar që masat e mbyllura të menaxhimit të hiqen në kohën e duhur për komplekset rezidenciale të pranueshme dhe kanë lejuar që supermarketet e goditura nga virusi të rihapen pasi të jenë mbyllur për një ditë.

Qeveria e qytetit ka ndaluar gjithashtu barrikadimin e portave të ndërtesave dhe hyrjeve të komplekseve të banimit në zonat me rrezik të lartë, duke urdhëruar që kalimet të mbeten të pastra për transportin mjekësor, arratisjen emergjente dhe kërkesat e shpëtimit. (Irma)