Në Kinë hyn në punë stacioni më i madh hidro-solar në botë
2023-06-26 16:14:25

CFP

CFP

Faza e parë e termocentralit më të madh hidro-solar në botë, njëkohësisht edhe termocentrali më i lartë në botë i këtij lloji, hyri në funksionim të plotë në Kinë të dielën, shkruan “CGTN”.

Me një shkallë të kapacitetit të instaluar prej një milion kilovatësh, kapaciteti vjetor gjenerues i termocentralit fotovoltaik Kela të fazës së parë do të jetë dy miliardë kilovat-orë (kWh).

CFP

CFP

Kjo është e mjaftueshme për të mbuluar nevojat e rreth 700.000 familjeve për një vit të tërë, e barabartë me afro 600.000 tonë qymyr standard dhe do të reduktojë emetimet e dyoksidit të karbonit me mbi 1.6 milionë tonë.

CFP

CFP

Impianti, i vendosur në Prefekturën Autonome Tibetiane të Garze, në kontenë Yajiang të provincës Sichuan të Kinës jugperëndimore, tani është i lidhur me hidrocentralin Lianghekou, i cili u vu në punë në mars me një kapacitet total të instaluar prej tre milionë kilovatësh, duke shënuar përfundimin e fazës së parës të projektit të madh.

Pas përfundimit të plotë, shkalla totale e kapacitetit të instaluar të projektit do të kalojë 100 milionë kilovat, me prodhim vjetor të energjisë prej rreth 300 miliardë kWh, të mjaftueshme për t'i shërbyer 100 milionë familjeve për një vit.

CFP

CFP

Me një mbështetje në rrezet e diellit për të gjeneruar energji elektrike, prodhimi i energjisë i stacioneve të energjisë fotovoltaike luhatet mes ditës dhe natës mes ngjarjeve të motit. Komponenti i hidrocentralit ndihmon në rregullimin e të gjithë paqëndrueshmërisë në furnizimin me energji PV, duke siguruar energji elektrike të pastër të qëndrueshme dhe me cilësi të lartë për rrjetin elektrik. (Fatosi)


Lexoni më shumë>>>