Horoskopi kinez - Viti i lepurit të ujit 2023
2023-01-20 16:05:36


Më 22 janar 2023, sipas horoskopit kinez, fillon viti i lepurit të ujit. Një vit paqësor, diplomatik por edhe jo shumë i kujdesshëm në menaxhimin e shpenzimeve dhe në projektet e strukturuara të rritjes.

Horoskopi Kinez bazohet në një cikël 12 vjeçar ku çdo vit në atë cikël lidhet me një shenjë kafshe. Shenjat e horoskopit kinez përcaktohen nga viti i lindjes.

Ndarja e shenjave sipas horoskopit kinez është e ndryshme nga ai perëndimor:

Qeni: 2018, 2006, 1994, 1982, 1970, 1958, 1946, 1934, 1922, dhe 1910

Gjeli: 2017, 2005, 1993, 1981, 1969, 1957, 1945, 1933, 1921, dhe 1909

Majmuni: 2016, 2004, 1992, 1980, 1968, 1956, 1944, 1932, 1920, dhe 1908

Dhia: 2015, 2003, 1991, 1979, 1967, 1955, 1943, 1931, 1919, dhe 1907

Kali: 2014, 2002, 1990, 1978, 1966, 1954, 1942, 1930, 1918, dhe 1906

Gjarpri: 2013, 2001, 1989, 1977, 1965, 1953, 1941, 1929, 1917, dhe 1905

Dragoi: 2012, 2000, 1988, 1976, 1964, 1952, 1940, 1928, 1916, dhe 1904

Lepuri: 2011, 1999, 1987, 1975, 1963, 1951, 1939, 1927, 1915, dhe 1903

Tigri: 2010, 1998, 1986, 1974, 1962, 1950, 1938, 1926, 1914, dhe 1902

Bualli: 2009, 1997, 1985, 1973, 1961, 1949, 1937, 1925, 1913, dhe 1901

Miu: 2008, 1996, 1984, 1972, 1960, 1948, 1936, 1924, 1912, dhe 1900

Derri: 2007, 1995, 1983, 1971, 1959, 1947, 1935, 1923, 1911, dhe 1899

Më 22 janar 2023, sipas horoskopit kinez, do të fillojë viti i lepurit të ujit. Si gjithmonë, viti kinez i bazuar në kalendarin hënor fillon me hënën e re në shenjën e Ujorit dhe do të mbyllë vitin e Tigrit të Ujit, i cili filloi më 1 shkurt 2022. Gjithashtu në horoskopin kinez ka 12 shenja të zodiakut të treguara nga 12 kafshë të cilat, sipas legjendës, do të kishin shkuar për të përshëndetur Budën përpara largimit të tij nga toka. Ndryshe nga horoskopi perëndimor, shenja jonë e zodiakut kinez varet nga viti i lindjes.

Shenjat e zodiakut kinez janë: Miu, Kau, Tigri, Lepuri, Dragoi, Gjarpri, Kali, Dhia, Majmuni, Gjeli, Qeni dhe Derri dhe çdo vit, një nga 5 elementët lidhet gjithashtu (uji, druri, metali, toka dhe zjarri). Nëse gjejmë të njëjtën kafshë çdo 12 vjet, duhen 60 vjet për të gjetur të njëjtin kombinim.

Viti 2023 do të jetë viti i Lepurit të Ujit siç ishte viti 1963. Elementi specifikon karakteristikat e shenjës së zodiakut. Kështu në vitin 2023, elementi i ujit përforcon emocionalitetin, qetësinë dhe ndonjëherë plogështinë e Lepurit, që është shenjë e paqes, civile, komode, e kujdesshme, e dashuruar, e harmonisë në çdo fushë.

Cilët janë të lindurit në vitin e Lepurit

Para se të flasim për të lindurit në shenjën e Lepurit, është mirë të kujtojmë se edhe në horoskopin kinez secili prej nesh nuk përfaqësohet nga një shenjë e vetme e zodiakut, por nga një tabelë personale. Shenjës së vitit (me elementin e saj specifik) i bashkohet një ngjitës (që nga momenti i lindjes) dhe një shenjë për muajin e lindjes.

Të lindurit nën shenjën e lepurit kanë lindur në 1927 (Lepuri i zjarrit), 1939 (Lepuri i Tokës), 1951 (Lepuri Metal), 1963 (Lepuri i ujit), 1975 (Lepuri prej druri), 1987 (Lepuri i Zjarrit), në 1999 (Lepuri i Tokës), në vitin 2011 (Lepuri i Metalit) dhe pikërisht 2023 (Lepuri i Ujit). Lepuri ka karakteristika që mund të gjurmohen në ato të shenjës sonë të zodiakut të Peshqve: në të dyja shenjat Hëna ka një vlerë të madhe simbolike.

Karakteristikat e njerëzve të shenjës së zodiakut të Lepurit

Njerëzit e lindur nën shenjën kineze të zodiakut të Lepurit kanë një karakter të këndshëm, të qetë, paqësor, ndonjëherë të rehatshëm dhe të kujdesshëm, pothuajse të papunë. Ata janë shumë të mirë në dëgjim dhe nuk u pëlqen të mbajnë anë. Ata shpesh qëndrojnë në situata për të mos vënë në praktikë aktet e forcës. Ashtu si të gjitha shenjat e zodiakut ku simbolet e Hënës janë të forta, edhe Lepuri shpesh është me humor ose i prirur ndaj ndryshimeve të humorit që e bëjnë atë jo miqësor dhe të padepërtueshëm. Megjithatë, në të njëjtën mënyrë, Hëna i jep Lepurit një intuitë të thellë që i sjell atij dinakëri. Shenja e Lepurit është e mençur, e lirë, paqësore dhe e ekuilibruar. Ai preferon konfidencialitetin (gjithmonë hënor) sesa ekzibicionizmin. Ndryshe nga Tigri që sapo përjetuam, natyra e Lepurit është Yin, femërore dhe introverte. Duke mos dashur agresionin, ai nuk përshtatet mirë në vendet ku konkurrenca dhe shfaqja e forcës janë në fuqi. Siguria e tij është e gjitha për shkak të kthjelltësisë së brendshme.

Çfarë do të thotë Viti i Lepurit të Ujit në horoskopin kinez

Viti i Lepurit të Ujit është një vit paqësor, i qetë në të cilin mund të merrni hapësirën tuaj dhe, nëse është e nevojshme, të ndaloni dhe të rimbushni energjitë tuaja. Është vit i ndërmjetësimit dhe diplomacisë edhe në nivel politik. Megjithatë, është gjithashtu e vërtetë se në këtë vit relaksimi, rregullat (dhe gjithashtu ligjet) do të bëhen më të vështira si për t’u përcaktuar ashtu edhe për t’u zbatuar. Elementi Ujë përforcon vështirësinë e kësaj shenje në strukturimin e vetvetes edhe në punë dhe për këtë arsye është mirë të merrni ndihmë për të vënë në terren projektet e jetës dhe të punës si dhe në menaxhimin e financave. Paratë priren të trajtohen lehtë dhe për këtë arsye me pak shqyrtim.

Viti i lepurit do të jetë me fat për delen dhe derrin, por më pak për gjelin, miun dhe kalin.

Tre shenja do të jenë më të favorizuara nga viti i lepurit.

Lepuri

Lepujt do kenë një vit shumë të mbarë dhe madje do mund të hapen profesionalisht dhe të krijojnë njohje të reja, të cilat do u sjellin më shumë të ardhura. Fitimet nuk do të vijnë në tremujorin e parë, por do të ketë shenja pozitive nga fillimi i vitit dhe pas muajit mars do të shohin kuletat e tyre duke u mbushur.

Dhia

Dhia dhe lepuri janë personazhe të ngjashëm dhe në vitin 2023 i përkasin shenjave të zodiakut kinez që do të përfitojnë edhe nga viti i lepurit. Në mënyrë të veçantë, ata do të jenë në gjendje të stabilizojnë sektorin e tyre financiar, në gjysmën e parë të vitit dhe të mbyllin vrimat e viteve të mëparshme, ndërsa nga gjashtëmujori i dytë e në vazhdim do të shohin rritje të madhe të fitimeve të tyre.

Qeni

Qeni gjithashtu i përket shenjave të zodiakut që janë jashtëzakonisht të pajtueshëm me lepurin dhe do të përfitojnë veçanërisht nga viti i lepurit. Viti 2022 ishte një vit që i shqetësoi mjaftueshëm dhe kështu në vitin 2023 do të mund të marrin frymën që u duhej. Në veçanti, ata do të mund të parashtrojnë plane në lidhje me karrierën e tyre për të cilën kanë menduar prej kohësh, si dhe ka shumë mundësi që t’u vijnë para të papritura që edhe ata vetë nuk i kanë llogaritur.

Përgatiti  Sava Lena