Zana`s Vlog 12 - Çfarë janë dy sesionet?

2020-05-27 17:06:12 CRI Komenti juaj Printoni

Në Pekin janë hapur sesionet vjetore të organit më të lartë ligjvënës dhe organit më të lartë këshillimor të Kinës, që shkurt quhen edhe "Dy sesionet".

Sesionet e sivjetshme do të zhvillohen në një moment të rëndësishëm, kur Kina po përpiqet të rigjallërojë ekonominë e saj, teksa përballet me efektet e epidemisë së koronavirusit të ri.

Por ç'janë "Dy sesionet" dhe pse janë kaq të rëndësishme? Çfarë temash do të diskutohen në to? Le të mësojmë për këto në vijim.

Mrekulli
Lajmet Kryesore