Legjislatura e lartë e Kinës miraton Kodin e parë Civil të vendit

2020-05-28 17:20:47 CRI Komenti juaj Printoni

Ligjvënësit kinezë votuan për miratimin e Kodit Civil. Përveç dispozitave të përgjithshme dhe plotësuese, ekzistojnë gjashtë pjesë në kodin e ri civil mbi pronën, kontratat, të drejtat e personalitetit, martesën dhe familjen, trashëgiminë dhe shkeljet në gjykim.

Ky është kodi i parë ligjor në historinë e Republikës Popullore të Kinës.

Kodi do të fuqizohet nga janari i vitit të ardhshëm. (Albana)

Mrekulli
Lajmet Kryesore