Prova e parë klinike te njerëzit e vaksinës së COVID-19 tregon se ajo është e sigurt

2020-05-25 12:59:03 CRI Komenti juaj Printoni

Të premten, një ekip studiuesish kinezë publikuan një artikull në revistën mjekësore britanike "The Lancet" lidhur me provën e parë klinike te njerëzit të vaksinës për koronavisurin e ri. Rezultati i kësaj prove tregon se kjo vaksinë është e sigurt dhe mund të shkaktojë reagim të shpejtë imunitar. Anëtari i Komitetit Kombëtar të Konferencës Konsultative Politike të Popullit Kinez dhe anëtar i Akademisë Kineze të Shkencave Rao Zihe tha se pa dyshim puna kërkimore e shkencëtarëve kinezë ka ofruar një bazë të rëndësishme shkencore për luftën ndërkombëtare kundër koronavirusit të ri.

Mrekulli
Lajmet Kryesore