Pasuritë e NSH-ve kineze jashtë vendit 7.6 trilionë RMB në 2018-n

2019-10-18 10:03:37 CRI Komenti juaj Printoni

Asetet e ndërmarrjeve shtetërore të Kinës jashtë vendit rritën në 7.6 trilionë juanë ose rreth 1.1 trilion dollarë amerikanë në fund të vitit të kaluar.

Ndërmarrjet shtetërore qendrore të Kinës kanë mbi 11 mijë filiale jashtë vendit të shtrira në 185 vende dhe rajone.

Të ardhurat e tyre jashtë vendit ishin 5.4 trilionë juanë vitin e kaluar, ndërsa fitimet arritën gati 132 miliardë juanë.

Kompanitë kanë ndihmuar në nxitjen e zhvillimit ekonomik në vendet ku operojnë dhe kanë ofruar vende pune për vendasit.

Mrekulli
Lajmet Kryesore