• Provinca kineze e pasur me qymyr ka përparuar kalimin drejt energjisë së gjelbër

    Kapaciteti i instaluar i energjisë së re të prodhuar nga era dhe energjia diellore në provincën Shanxi të Kinës veriore të pasur me qymyr kishte arritur në 50.93 milionë kilovat deri në janar 2024, duke përbërë 38.2 për qind të totalit të provincës, sipas degës Shanxi të Rrjetit Shtetëror.Energjia e erës dhe diellit kanë kapacitet që tejkalon 25 milionë kilovat secila, shtoi kompania, citon

  • Ekonomia e Kinës e nis vitin me një rimëkëmbje të fortë, duke ngjallur besim në mbarë botën

    Gjatë Festës së Pranverës që sapo përfundoi, pikat e njohura turistike të Kinës ishin plot gjallëri dhe teatrot ishin plot e përplot, me shifra të konsumit që tejkalonin ato të regjistruara në të njëjtën periudhë të vitit 2019, para pandemisë. Sipas një sondazhi të kryer nga CGTN-ja dhe Universiteti Renmin në Kinë përmes Institutit të Komunikimit Ndërkombëtar të Epokës së Re për të anketuarit globalë,