Mbyllja e çarjes së digës në Liqenin Dongting të Kinës
2024-07-09 16:11:57

Foto nga CGTN

Shtrirja prej 226 metrash e digës së thyer në liqenin e dytë më të madh të ujërave të ëmbla në Kinë, Liqeni Dongting, u mbyll të hënën në orën 22:31. 

Diga në liqenin Dongting u ça të premten e kaluar, duke u zgjeruar deri në në 226 metra. Ajo shkaktoi përmbytjen e 47.64 km/ katrorë të zonës së argjinaturës dhe solli evakuimin urgjent të 7680 njerëzve.

Ekipet e shpëtimit të emergjencës zbatuan strategjinë e ndërrimeve me rradhë, në mënyrë që njerëzit të pushonin, ndërsa makinat vazhdonin të punonin, duke u mundësuar atyre të punonin pandërprerje për të mbyllur çarjen e digës.