Kina shton fondet e shpëtimit nga përmbytjet
2024-07-09 20:14:03

Foto nga VCG

Kina ka caktuar një shtesë prej 848 milionë juanësh (rreth 118.9 milionë dollarë) për të mbështetur përpjekjet e shpëtimit nga përmbytjet, bëri të ditur të martën Ministria e Financave.

Ministria do të ketë përparësi përpjekjet për riparimin e objekteve të ujit dhe zhdukjen e rreziqeve të fshehura.

Në fillim të këtij viti, Ministria e Financave ndau disa kontingjente fondesh për të ndihmuar autoritetet vendore në punën e ndihmës ndaj fatkeqësive.

Masat e reagimit emergjent të Kinës për të riparuar çarjen në një digë në liqenin Dongting të provincës Hunan kanë dhënë rezultat.

Çarja në digën e liqenit të dytë më të madh me ujë të ëmbël në vend u mbyll me sukses të hënën vonë dhe përpjekjet për të tharë tokën e përmbytur dhe për të zvogëluar rreziqet janë ende në vazhdim, sipas autoriteteve.

Administrata Kombëtare e Zjarrfikësve dhe Shpëtimit ka dërguar 219 punonjës shpëtimi dhe 72 makina zjarrfikëse e automjete shpëtimi për kullimin e ujit në provincën Hunan, për të ndihmuar autoritetet vendore në operacionet e shpëtimit.