Presidenti Xi kërkon aksione gjithëpërfshirëse shpëtimi dhe ndihme, pas shpërthimit të digave në Kinën qendrore
2024-07-06 12:37:35

Xinhua

aksione gjithëpërfshirëse shpëtimi dhe ndihme në Qarku Huarong/Xinhua

Xinhua

aksione gjithëpërfshirëse shpëtimi dhe ndihme në Qarku Huarong/Xinhua

Presidenti kinez Xi Jinping kërkoi aksione gjithëpërfshirëse shpëtimi dhe ndihme, për të mbrojtur jetën dhe pronën e njerëzve, pas një shpërthimi dige të premten pasdite në liqenin Dongting në Hunan të Kinës qendrore.

Të premten pasdite, një digë e liqenit Dongting shpërtheu në Township Tuanzhou, Qarku Huarong nën qytetin Yueyang të Hunanit, duke shkaktuar përmbytje në zonë. Banorët e prekur lokalë u evakuuan në mënyrë të sigurt.

Xi, i cili ndodhet në një vizitë jashtë Kine, theksoi se njerëzit në zonat e kërcënuara duhet të evakuohen në kohën e duhur dhe të zhvendosen siç duhet, duke shtuar se duhet të kryhet puna e plotë e shpëtimit, për të mbrojtur sigurinë e jetës dhe pronës së njerëzve.

Xinhua

aksione gjithëpërfshirëse shpëtimi dhe ndihme në Qarku Huarong/Xinhua

Xinhua

aksione gjithëpërfshirëse shpëtimi dhe ndihme në Qarku Huarong/Xinhua

Ai i kërkoi Shtabit Shtetëror të Kontrollit të Përmbytjeve dhe Ndihmës ndaj Thatësirës që të dërgojë një ekip për të përforcuar udhëzimet.

Xi theksoi se që kur Kina ka hyrë në sezonin kryesor të përmbytjeve, disa zona kanë patur reshje të dendura shiu për një kohë të gjatë, duke krijuar një situatë të rënduar të kontrollit të përmbytjeve. Erozioni ujor i zgjatur i argjinaturave mund të rezultojë në situata të rrezikshme, duke shfaqur rreziqe të konsiderueshme dhe të fshehura.

Komitetet lokale përkatëse të Partisë Komuniste të Kinës, qeveritë dhe departamentet duhet të ndërmarrin veprime të menjëhershme. Ata duhet të mobilizojnë forcat për të kryer parandalimin e përmbytjeve, ndihmën ndaj fatkeqësive dhe punën e shpëtimit emergjent. Ata duhet të forcojnë inspektimet e argjinaturave, të identifikojnë dhe adresojnë menjëherë çdo rrezik të mundshëm për të garantuar sigurinë, tha Xi. (Xu Guang)

Xinhua

aksione gjithëpërfshirëse shpëtimi dhe ndihme në Qarku Huarong/Xinhua